Δημοσιεύθηκε την

Επισκευή και συντήρηση του συστήματος ψύξης στο λάπτοπ σας

Καθαρισμός εξαερισμού

Γνωρίζουν όλοι πόσο καταστροφικά μπορεί να επηρεάσει τις μελλοντικές εργασίες του φορητού υπολογιστή η σκόνη. Ο καθένας ξέρει ότι η σκόνη περιέχει σωματίδια σιδήρου, με επαρκή συσσώρευση των οποίων μπορεί να συμβεί το κλείσιμο συστήματος. Είναι πολύ σημαντικό να κάνετε καθαρισμό του φορητού υπολογιστή και να αφαιρέσετε τη σκόνη στο σύστημα ψύξης. Μια τέτοια διαδικασία προληπτικά στο φορητό υπολογιστή πρέπει να κάνετε τουλάχιστον μία φορά το χρόνο, ιδιαίτερα μετά την περίοδο εγγύησης.

Τη πρέπει να κάνουμε για να μη ζεσταίνεται το λάπτοπ;

Για να έχετε πρόσβαση στο σύστημα ψύξης μπορείτε να αφαιρέσετε ένα κάλυμμα από κάτω, αλλά μερικές φορές απαιτεί την πλήρη αποσυναρμολόγηση του laptop για τον καθαρισμό. Αφαιρούμε την σκόνη, βρωμιά , καθαρίζουμε το συστήμα ψύξης φορητού υπολογιστή, αντικαθιστώντας τη θερμική πάστα, ελέγχουμε τη θερμοκρασία λειτουργίας για 30 λεπτά.

Συνηθισμένες περιπτώσεις όπου χρειάζεται ο καθαρισμός και η συντήρηση του συστήματος ψύξης του φορητού σας:
Το laptop ανεβάζει θερμοκρασία όταν λειτουργεί. Είναι χαρακτηριστικά ζεστό έως και καυτό σε ορισμένα σημεία (βάση, palmrest, κλπ).
Το laptop σβήνει απότομα μετά από λίγη ώρα λειτουργίας.
Παρουσιάζεται πολύ μεγάλη αργοπορία στο laptop μετά από κάποιες ώρες χρήσης. Ένδειξη ότι λειτουργεί με αυξημένη θερμοκρασία και επομένως μικρότερες επιδόσεις.
Ο φορητός είναι πολύ ζεστός ή ακόμα και καυτός σε αρκετά σημεία του κάτω πλαστικού μέρους. Ένδειξη ότι δεν αερίζεται σωστά.
Κάνει ένα περίεργο θόρυβο (κάτι σαν σφύριγμα) κυρίως κοντά στον ανεμιστήρα.
Το λειτουργικό σύστημα δυσλειτουργεί και είναι ασταθές, με εμφάνιση μπλε οθονών μετά από λειτουργία λίγων λεπτών.
Η μη συντήρηση του συστήματος ψύξης ενός φορητού μπορεί να προκαλέσει:
Βλάβη στην κάρτα γραφικών
Βλάβη στη μητρική κάρτα
Μη επιδιορθώσιμη βλάβη στο λειτουργικό σύστημα, αποτέλεσμα των συνεχών επανεκκινήσεων, και αναγκαστικό φορμάτ.
Πολλές φορές το πρόβλημα υπερθέρμανσης laptop οφείλεται στο χαλασμένο ανεμιστηράκι το οποίο βρίσκεται πάνω απο τον επεξεργαστή του λάπτοπ. Είναι κινητό μέρος του εξοπλισμού σας με αποτέλεσμα να φθείρεται συχνά. Είτε λόγω φθοράς απο υπερβολική σκόνη είτε λόγω κακής ποιότητας κατασκευής. Στην εταιρία μας γίνεται αντικατάσταση στο ανεμιστηράκι του laptop σας με ένα νέο και εγγυούμαστε την σωστή του λειτουργία πριν το παραδώσουμε στον πελάτη.

Επιδιόρθωση προβλήματος υπερθέρμανσης του λάπτοπ
Οι τεχνικοί μας ανοίγουν το Laptop σας, το οποίο καθαρίζεται από την σκόνη που έχει μαζευτεί και ελέγχεται πλήρως το σύστημα ψύξης του το οποίο παρατηρείται κατά τη λειτουργία του laptop για αρκετές ώρες και υπό διάφορες συνθήκες για να εντοπιστούν προβλήματα υπερθέρμανσης. Πολλές φόρες υπερθέρμανση του Laptop δημιουργεί επιπλέον προβλήματα στο σύστημα του υπολογιστή. Για παράδειγμα μπορεί να χαλάσει το FAN (ανεμιστήρας) του συστήματος ψύξης. Στο τεχνικό τμήμα μας επιδιορθώνονται 100% των περιστατικών που έρχονται με προβλήματα υπερθέρμανσης.