Δημοσιεύθηκε την

Επισκευή της μητρικής πλακέτας

GPU Reflow

Τα ολοκληρωμένα κυκλώματα (chipsets) των μητρικών καρτών συχνά λόγω κακής χρήσης αλλά και μικρού χώρου για αερισμό στους φορητές υπολογιστές υπερθερμαίνονται, με αποτέλεσμα να βραχυκυκλώσουν. Οι βλάβες που μπορούν να προκληθούν στη μητρική πλακέτα ποικίλουν από μικρές βλάβες στις θύρες υποδοχών (USB, θύρα δικτύου) μέχρι σοβαρότερες βλάβες όπως βλάβη στην κάρτα γραφικών, επεξεργαστή, τροφοδοσία και άλλα εξαρτήματα στο εσωτερικό του φορητού σας. Οι εξειδικευμένοι ηλεκτρονικοί μας επισκευάζουν ακόμη και τα πιο δύσκολα περιστατικά, χρησιμοποιώντας εξοπλισμό που επιτρέπει την πρόσβαση εις βάθος, μέχρι και σε λεπτά εξαρτήματα CHIP.

Μερικά συμπτώματα χαλασμένης μητρικής (motherboard) στο λάπτοπ για να σας βοηθήσουν να κάνετε μια πρώτη εκτίμηση είναι:
Το λάπτοπ δείχνει αρχική εικόνα, αλλά δεν προχωράει στην εκκίνηση λειτουργικού.
Πατώντας το power on του laptop δεν ανάβει η δείχνει να ξεκινάει, ανάβουν τα φωτάκια, αλλά μένει εκεί.
Σβήνει ή κάνει επανεκκίνηση σε τυχαίες στιγμές.
Σβήνει κατά την μετακίνηση .
Κάνει θορύβους .
Μυρίζει καμένο από το εσωτερικό .
Κατά την εκκίνηση κολλάει στο BIOS .
Δεν λειτουργεί κάποια θύρα του laptop όπως LAN, usb , wireless κλπ.
Ανεβάζει θερμοκρασίες το laptop.
Δεν φορτίζεται σωστά ( η καθόλου ) η μπαταρία του λάπτοπ.
Επισκευή της μητρικής πλακέτας είναι μια σύνθετη υψηλής τεχνολογίας διαδικασία, κατά την οποία πολλά από τα ελαττώματα μπορεί να είναι κυμαινόμενα ή κρυφά. Πολλές φορές η βλάβη εκδηλώνεται κατά την διάρκεια της επισκευής, για παράδειγμα, η κατανομή της εσωτερικής τροφοδοσίας μπορεί να προκαλέσει την έξοδο όλων των ελεγκτών συσκευές. Διείσδυση των υγρών είναι μία από τις πιο κοινές αιτίες της βλάβης της μητρικής πλακέτας των φορητών υπολογιστών.

Αν δεν είστε απόλυτα σίγουροι τι πρόβλημα παρουσιάζει το laptop σας, μην αποθαρρύνεστε. Καλέστε μας. Είμαστε απόλυτα εξειδικευμένο τμήμα για επισκευή μητρικής σε laptop. Θα σας παρέχουμε μια επαγγελματική και έντιμη αξιολόγηση του προβλήματος έτσι ώστε να μπορέστε να κρίνετε και να αποφασίσετε.